BLOG

Cursos Sènior +50 del segon semestre

Els cursos Sènior que s’imparteixen aquest semestre a les diverses seus són els següents:

– Els secrets dels boscos

– Les avantguardes i l’art contemporani

– Francès

– Noves Tecnologies

– Coneguem el nostre entorn

– Everyday english

– Everyday english

– Les veus de l’òpera

– Una història, de l’art a l’Empordà

– Everyday english

– Història del cinema

SORTIDA CONEGUEM EL NOSTRE ENTORN: SORTIDA A LA VALL DE BIANYA

Els incansables participants del curs coneguem el nostre entorn, dijous 24 de maig, es van endinsar al coneixement de tres ermites romàniques de la Vall de Bianya: Sant Salvador, Santa Margarita i Sant Andreu de Socarrats. Van comptar amb el suport del recto de la vall Miquel Val·losera. També van visitar el centre d’interpretació i paisatge.

En definitiva, una matinal molt profitosa.

 

SORTIDA CONEGUEM EL NOSTRE ENTORN: ERMITES SANT MARTÍ I SANT MIQUEL DEL CORB I MIRADOR DE XENACS

El dijous 17 de maig, el grup de sèniors que participen al curs van visitar dues precioses ermites, Sant Miquel i Sant Martí del Corb, ambdues d’estil romànic i situades al peu de la serralada del Corb. Finalment van pujar fins al mirador de la serra de Xenacs del qual es pot contemplar una panoràmica excel·lent de l’entorn. Per recuperar energies, van fer una parada a les Preses, municipi  on es troben aquestes ermites.

 

SORTIDA CONEGUEM EL NOSTRE ENTORN: PARC DE PEDRA TOSCA

Matinal al parc de pedra tosca de les Preses.

Els participants del curs coneguem el nostre entorn, tot continuant la seva descoberta pels indrets més significatius de la Garrotxa, van visitar el parc de pedra tosca que es troba a les Preses.

L’Eudal responsable del manteniment del parc, els va mostrar la recuperació d’artigues amb els seus conreus tradicionals, així com l’acondicionament de cabanes i murs de paret seca.

 

Els sèniors de Palafrugell finalitzen el curs “Com tenir ocells al cap”

Després de 30 hores de formació aquest grup de persones de Palafrugell han pogut reconèixer 73 espècies d’ocells. Des d’esplugabous, martinets, agrons, bernats pescaires, gaigs, cucuts, falciots i un llarg etcètera. El curs ha constat d’unes classes teòriques i unes sortides de camp. La darrera, que es mostra a les imatges, correspon al Cortalet (Parc natural de l’Empordà) acompanyats de Jordi Sargatal i d’altres formadors.

Si desitgeu més informació sobre cursos cara al curs vinent, adreceu-vos a

l’ Elvira Sánchez de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell
972613100 ext.3502 o bé a la Coordinació UNED Sènior a Olot (Garrotxa)

 

 

 


SORTIDA CONEGUEM EL NOSTRE ENTORN: MUSEU DELS VOLCANS I PARC NOU

Els participants del curs d’Uned Sènior “coneguem el nostre entorn”, acompanyats pel tutor que imparteix l’assignatura Jordi Espadalé, es van interessar per aprofundir en el coneixement de la seva comarca i en aquest cas, es van desplaçar al Museu dels Volcans de la Garrotxa,  al Parc Nou i voltants. Com sempre la jornada va resultar molt enriquidora.

 

SORTIDA CONEGUEM EL NOSTRE ENTORN: EL MODERNISME

Avui, dijous 8 de març, el grup de sèniors, de la mà d’en Jordi Espadalé, han recorregut la ciutat seguint la ruta del Modernisme.

A Olot, el Modernisme va tenir una forta influència sobre l’arquitectura urbana. Exemples clars són les façanes de les cases Solà Morales (Domènech i Montaner), Pujador (Azemar), Escubós, Gassiot i Gaietà Vila (Paluzie).

Alguns d’ells manifesten que tot i que la ruta els és ben coneguda, han descobert detalls i elements que els havien passat desapercebuts.

El coneixement no té fi!

PROGRAMACIÓ CURSOS SÉNIOR SEGON SEMESTRE OLOT

         Enllaç a la matrícula

 

Què és UNED Sènior?

Es tracta d’un programa formatiu que inclou temes d’actualitat i estratègies de desenvolupament personal.

Objectius

Oferir formació en temàtiques que interessen a les persones de més de 50 anys, per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Proporcionar coneixements, aprenentatges i estratègies per al desenvolupament integral i l’autonomia personal.

Afavorir la comunicació a través de les relacions interpersonals

Proporcionar tots aquells elements necessaris per a un millor coneixement de l’entorn cultural.

A qui està adreçat?

La UNED-SENIOR s’adreça a les persones majors de 50 anys, amb independència de la formació acadèmica que posseeixin, que estiguin interessades en enriquir els seus coneixements.

Metodologia

Es tracta de cursos de 30 hores de durada, amb dues hores setmanals de classe.

El preu de matrícula és de 50 €

 

 

SORTIDA A BARCELONA D’UNED SÉNIOR

Els participants al curs d’UNED Sénior “pensem a pensar” impartit per en Quim Moret, es van desplaçar a Barcelona el dissabte 13 de gener i van visitar el museu d’història de Barcelona per veure l’exposició “500 anys de protestantisme”. A la tarda van anar al CCCB (Centre de cultura contemporània) per visitar l’exposició anomenada el “món del futur”. A la sortida hi van assistir 30 participants, que van trobar molt interessant els llocs visitats.

CONSELL ALS ESTUDIANTS: Redirecció del correu habitual cap a l’oficial (UNED)

Recomanem a tots els estudiants que us activeu el correu electrònic de la UNED perquè és on la universitat i el Centre enviarà comunicacions i informacions sobre tutories i les seves incidències, sobre els cursos virtuals, avisos de notes i altres comunicats institucionals.

IMPORTANT activeu-vos el correu electrònic. Si voleu saber com fer-ho, i a més, voleu redirigir-vos els correus al vostre e-mail habitual consulteu aquest tutorial.

PROPOSTA FORMATIVA CURS 2017 2018

No vas estudiar en el seu moment i ara tens 25 anys o més?

Treballes, però vols seguir formant-te a la universitat?

A la UNED Garrotxa t’ho posem fàcil!

Pots fer el Curs d’Accés a la universitat  amb tutories presencials.

Els Graus d’Història de l’Art i de Ciències Ambientals.

I l’anglès del nivell que necessitis!

 

I si tens més de 50 anys UNED Garrotxa t’ofereix la formació sense límits

Cursos de 30 hores de temàtiques diverses: filosofia, art, matemàtiques, idiomes, informàtica, natura i nutrició.

Vine i t’informarem!

SORTIDA A FIGUERES

Aquest cop el grup Sènior es va desplaçar a Figueres per visitar el Museu Dalí ple d’imatges i de formes complexes que no van deixar indiferents als participants de la sortida.

      

SORTIDA A BARCELONA

La segona sortida que també forma part del curs “Com entendre l’art des de les idees i el pensament” es va realitzar a Barcelona tot visitant el Museu Picasso i el Park Güell.

SORTIDA SÈNIOR A LLEIDA

Els participants al curs d’UNED Sènior “Com entendre l’art des de les idees i el pensament” que s’ha realitzat al segon semestre, es van desplaçar a Lleida per visitar el Museu de la ciutat que conté una exposició permanent de restes arqueològiques, pintura, escultura, arts de l’objecte, tapissos, indumentària, mobiliari i numismàtica. La visita va resultar molt interessant malgrat l’intensa calor.

 

 

JORNADA DE PORTES OBERTES I CLOENDA UNED SÈNIOR 2017

El dia 16 de juny a Can Monsà es celebrarà la Jornada de Portes Obertes en la qual participen totes les entitats que tenen la seu a l’edifici: FES, KREAS, CPNL i UNED Garrotxa.

A les 6 de la tarda hi haurà l’acte de cloenda dels cursos UNED Sènior i el lliurament de diplomes que acrediten la realització dels cursos. A les 8 de la tarda berenar – sopar al mig del carrer Fontanella. Podeu consultar el programa de la jornada en l’enllaç següent: Programa

 

ESPAIS OBERTS

Necessites un lloc per estudiar?

Necessites un lloc per fer treballs en grup?

Can Monsà obre els caps de setmana per a tu. Els divendres de 20 a 24h, i els dissabtes i diumenges de 15 a 24h.

Maig 2017: 26, 27 i 28

Juny 2017: 2, 3, 4, 9, 10 i 11

 

 

 

Noves sortides Sènior: Barcelona, Sitges i La Garrotxa

Com és habitual, els participants dels cursos d’UNED Sènior “Història d’Amèrica” i “Coneguem el nostre entorn” realitzen sortides de grup per posar en pràctica els coneixements apresos a classe.  Durant el mes de gener es van desplaçar a Barcelona per visitar el Museu de les Cultures i l’exposició de CaixaForum un “Thyssen mai vist” i a Sitges per conèixer el Museu El Cau Ferrat. Pel que fa al curs de “Coneguem el nostre entorn”, s’han endinsat en els nombrosos racons emblemàtics de la comarca de La Garrotxa: La Fageda d’en Jordà, Volcà Bisaroques, Castellfollit de la Roca, Besalú, Oix i Beget, entre d’altres.

IMG_1926

 

IMG_1868IMG_1965

 

 

IMG_1954

 

IMG_1950

IMG_1839

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagen3Imagen1IMG_1824

 

 

 

EL CURS DE GESTIÓ FORESTAL SOSTENIBLE 2016: del 7 al 22 d’octubre

Curs de Gestió Forestal Sostenible 2016

Actualment es plantegen diferents reptes ambientals i socioeconòmics relacionats amb el món forestal. Els espais forestals es troben influïts pels efectes del canvi climàtic, la disminució d’alguns usos tradicionals com la pastura del sotabosc o per l’augment de l’ús social dels boscos. Aprendrem instruments i tècniques disponibles per a la gestió sostenible dels recursos relacionats amb el bosc.

Aquest curs està dirigit per la Doctora en Biologia Antònia Caritat i està destinat a estudiants universitaris i persones vinculades professionalment al sector forestal. Reconegut amb crèdits per la UNED, la UdG i la UVic. Preu: 180€ matrícula ordinària i 150€ estudiants. Informació i matrícula: UNED Garrotxa (C/ Fontanella, 3 d’Olot) telèfon 972272282 i correu electrònic info@olot.uned.es

Programa del curs

Matrícula online

DSCF4203 DSCF4198DSCF4207DSCF4202

 

 

 

 

 

 

 

Sortida de camp curs 2015

CLOENDA CURSOS UNED SÈNIOR 2015-2016

El 17 de juny coincidint amb la Jornada de portes obertes de l’edifici de Can Monsà, es va celebrar la cloenda dels cursos UNED Sènior. Durant l’acte es va informar als assistents de la programació dels cursos previstos de cara al curs vinent. La regidora de l’Ajuntament d’Olot, Núria Fité i de la directora del Centre Associat UNED Girona, Montserrat Palma van fer el lliurament de diplomes tot destacant l’interès i el gust per aprendre dels participants fent incís de la importància de l’aprenentatge al llarg de la vida.

_DSC8380 _DSC8376 _DSC8382 _DSC8385

El grup Sènior visita Girona

El passat 28 de maig el grup de participants al curs d’UNED Sènior de Patrimoni històric i artístic van fer una sortida a Girona per visitar l’església de Sant Feliu. Aquesta sortida tanca el curs que es va iniciar a principis de febrer i que, com sempre, inclou diverses activitats fora de les hores lectives. Tots els participants han trobat el curs molt profitós que ha estat impartit per l’historiador Quim Moret i de cara al curs vinent han expressat el seu desig de continuar participant en cursos amb un contingut artístic i cultural.

IMG_0582IMG_0646IMG_0648IMG_0638IMG_0611

JORNADA DE PORTES OBERTES A CAN MONSÀ

BENVINGUTS A CAN MONSÀ

Industrias MONSA SA era el nom d’una empresa de gènere de punt, especialitzada en jerseis, camises i texans, que va existir a Olot entre 1948 i 1992. La denominació del negoci era un acrònim format a partir dels cognoms dels dos socis fundadors: Xavier Sacrest MONsalvatge i Joaquim SAla Sibidí. L’ús popular va anar deformant aquesta paraula, originàriament amb el cop de veu sobre la –o, cap a Monsà, amb la –a accentuada.

La seu principal d’Industrias Monsà sempre va ser al número 3 del carrer de Joan Pere Fontanella i contenia les sales de treball, els magatzems i les oficines. Entre els anys 1976 i 1978 es va fer una reforma integral de l’edifici de la mà dels arquitectes gironins Joaquim Español i Francesc Hereu.

Aquest edifici és de propietat municipal des de l’any 2004 i acull diverses entitats que ofereixen formació.

El dia 17 de juny  es va dur a terme una Jornada de portes obertes organitzada per la FES, la Fundació Kreas, la UNED Garrotxa, el Servei de Català d’Olot-Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot. Es van realitzar les següents activitats:

 • Visita guiada pel carrer Joan Pere Fontanella amb Pere Macias.
 • Acte de clausura dels cursos d’UNED Sènior.
 • Taller Tasta aquesta olor, a càrrec de Kreas.
 • Taller Juga amb la llengua, a càrrec del Servei de Català.
 • Taller de Robòtica, a càrrec de Robolot Team.
 • Presentació de la UOC.
 • Presentació de la UNED Garrotxa.
 • Conferència La innovació educativa a Catalunya: canvis en les modalitats d’aprenentatge i d’ensenyament.
 • Entrega de diplomes del Voluntariat per la llengua (VxL).
 • Cloenda de la 1ª promoció del CFGS de KREAS.
 • Berenar-sopar i concurs de postres.

La Jornada va ser tot un èxit!!!

IMG_0854IMG_0852IMG_0840IMG_0855 IMG_0849

 

 

Nova sortida grup Sènior de Patrimoni històric i artístic: Barcelona

Els participants al curs Sènior de Patrimoni històric i artístic van fer una nova sortida a Barcelona el dissabte 16 d’abril. Van visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Sagrada Família, tal i com mostra les fotografies. Es tracta d’un grup nombrós i ben avingut que comparteixen les mateixes inquietuds, ganes d’aprendre i viure noves experiències. El tutor Quim Moret, molt apreciat per aquest grup, el va guiar durant tota la jornada.

IMG_0435IMG_0340IMG_0433 IMG_0445

UNED Girona celebra els 40 anys

El dijous 10 de març el centre associat de la UNED de Girona va commemorar la seva creació ara fa 40 anys. L’acte va comptar amb l’assistència del rector de la UNED, Alejandro Tiana. UNED Girona ha elaborat una revista commemorativa que repassa la trajectòria d’aquesta institució des dels seus inicis el curs 75-76. En aquest acte també es va presentar l’associació d’antics alumnes del centre, creada recentment. En la imatge representants d’UNED Garrotxa acompanyats del rector.

 

40 anys UNED Girona                                                                                        Font: La Comarca d’Olot

Keta Capdevila i Werning, tutora del Grau d’Hª de l’Art, obté el Doctorat

“La devoció del Roser a la diòcesi de Girona del segle XVI al XIX: Confraries i imatges”

Sota aquest títol s’emmarca un treball de caràcter multidisciplinari, entre la història de l’art i l’antropologia social i cultural, on es treballa la devoció del Roser des d’una perspectiva global. La devoció del Roser fou un dels cultes més estesos a la Catalunya d’època moderna, gràcies a diferents aspectes que ho van fer possible, com són ara l’interès de l’església de la contrareforma i dels ordes dominics, el paper dels rectors i les parròquies, i alhora, la voluntat dels feligresos per apropiar-se d’un culte que esdevindrà local.

Aquesta devoció es materialitza a través de les confraries del Roser, que van donar-li forma i en certa manera la institucionalitzen. Alhora, són aquestes confraries les que encarreguen tot tipus d’imatges, objectes i elements litúrgics que són indispensables per aquest culte; les imatges prenen sentit en el ritual on s’activen i en l’espai on s’ubiquen, i per això, cal entendre devoció i imatge de manera conjunta.

Aquesta tesi proposa una nova aproximació a l’estudi de la imatgeria d’època moderna, més enllà de l’estudi de l’obra d’art, que es podria ubicar en el camp de l’antropologia de la imatge.

Part_2

L’1 de juliol es va signar l’acord de col•laboració entre el Centre Associat de la UNED a Girona i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

L’acord expressa la voluntat de les dues institucions d’establir mecanismes de col•laboració estables per fomentar les activitats que duen a terme ambdues institucions entre els usuaris, professors i estudiants.

Montserrat Palma, directora del centre associat de la UNED i F. Xavier Puig, director del PNZVG van signar l’acord que tindrà una vigència anual prorrogable, i que es fonamenta en la voluntat d’aquestes institucions per col•laborar i potenciar l’organització i la difusió d’actes conjunts, l’intercanvi d’informació, la difusió de les respectives ofertes formatives, activitats educatives i culturals.

La vinculació de la UNED a Girona amb el medi ambient ja fa uns quants anys que existeix amb l’oferta primer de la llicenciatura de Ciències Ambientals al centre de la UNED a la Garrotxa, i posteriorment del Grau de Ciències Ambientals després d’adaptar-se a l’estructura de l’EEES (Espai Europeu d’Estudis Superiors).

Aquest acord de col•laboració ja s’ha començat a materialitzar mitjançant el préstec d’una biblioteca mòbil sobre temàtica ambiental com a suport a la campanya d’informació per a les matrícules de l’oferta formativa del Centre Associat de la UNED a Girona.

 

Educacionari, assaig escrit amb tot l’amor pedagògic

Èxit en la presentació d’Educacionari de Joan Manuel Del Pozo. Han intervingut la directora d’UNED Girona, Montse Palma que ha presentat l’autor del llibre com a un bon amic i amb una llarga trajectòria en el món de l’Educació; la coordinadora d’UNED Garrotxa, Marta Mallarach, qui ha destacat del llibre la seva estructura en itineraris i els trets més identificatius de l’obra. La intervenció de la Regidora d’Ensenyament, Núria Fité, s’ha decantat per preguntar a l’escriptor sobre temes com els valors i la ciutat educadora.

UNED Garrotxa dóna les gràcies a totes les persones que van ser presents a l’acte.

SORTIDA A BCN – CURS DE CINEMA I TEATRE

Dissabte 8 de març de 2014. Cloenda del curs de Cinema i Teatre (Uned Sènior)

Visita guiada a les entranyes del Liceu, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al Centre Cultural Arts Santa Mònica i asisstència a l’obra de teatre “L’encarregat” de Harold Pinter.

Una vintena d’alumnes del curs de Cinema i Teatre (1r Quatrimestre 2013-2014) van realitzar una intensiva sortida a Barcelona. La primera visita va ser al Liceu, on una guia especialitzada va mostrar-nos tota la immensitat del teatre per dins: la torre escènica, el Foyer, els camarinos, espais d’assajos, etc. Tot seguit vam dirigir-nos cap al CCCB per visitar l’Arxiu X-cèntric, de cinema de creació. En el mateix centre vam veure l’exposició sobre Salvador Espriu.

Després de dinar varen visitar l’exposició d’en Marcel·lí Antúnez a l’Arts Santa Mònica. I, finalment, van presenciar al Teatre Lliure l’obra de Harold Pinter, “L’encarregat“, dirigida pel gironí Xicu Masó.

Una jornada expecional planificada molt acuradament pel tutor de l’assignatura, Pep Fargas.

GALERIA DE FOTOS

La Universitat de Girona i la UNED intensifiquen la seva col·laboració

El divendres 5 de juliol el vicerector de Qualitat i Formació Permanent de la UNED, Julio Bordas, juntament amb Montserrat Palma, directora del centre associat de la UNED de Girona, van mantenir una reunió amb el vicerector de Projectes Estratègics i Economia, Jesús Garcia-Gil, per abordar les vies de col·laboració entre les dues universitats i signar dos convenis.

 D’una banda, les dues institucions han signat un conveni marc de col·laboració internuniveristària que persegueix establir un marc estable per a la cooperació en l’àmbit de la docència i la recerca, de manera que, a tall d’exemple, es puguin proposar títols conjunts de postgrau, realitzar activitats de formació continuada, programes específics d’investigació, jornades científiques i formatives, intercanvi de personal tècnic i investigador, ús de locals, equips i mitjans instrumentals, i potenciar la mobilitat de professors i alumnes a través de convocatòries específiques.

De l’altra, una de les principals línies de col·laboració, sobre la qual ja s’ha avançat amb la signatura d’un conveni específic, és el foment de l’aprenentatge d’idiomes per part de la comunitat universitària, de manera que estudiants, personal docent i investigador, i d’administració i serveis tenen bonificacions en els preus dels cursos de llengües de la UNED, tant els que són semipresencials, en 14 llengües diferents, com els virtuals d’anglès. El Centre Associat de la UNED a les seves seus de Girona i Olot, ofereix tutories setmanals de les modalitats semipresencials d’anglès i francès.

LA UNED OFERIRÀ CUSOS GRATUÏTS PER INTERNET

En èpoques de crisi, obtenir formació universitària gratuïta a un preu molt assequible permet enfortir el capital humà d’un país “, ha declarat Gimeno. “Qualsevol professor es sentirà orgullós que el que sap, fa o investiga pugui arribar a ser conegut per milions d’estudiants d’arreu del món. Aviat la capacitat de difondre coneixements en obert serà un dels paràmetres per mesurar la qualitat i eficàcia d’una universitat “, ha insistit.

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/10/16/actualidad/1350408735_431087.html

 

Contacte

Pots enviar-nos un correu electrònic i ens posarem en contacte el més aviat possible.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search